Skip to content

Sceptici în România – Episodul 2

Teme discutate:

Paulescu și militanții anti-evoluție

Educatia in Romania - 50% dintre studenţi – candidaţi la şomaj

Metode de promovare comercială a homeopatiei

Miracol islamic: bucăți de coran apar spontan pe un copil

9 thoughts on “Sceptici în România – Episodul 2

 1. donjoe

  Ete na, "cei care au terminat doar liceul sunt zero". De unde le scoateţi? Poate e valabil la liceele la care aţi fost voi. Eu la sfârşit de facultate aveam senzaţia că învăţasem mult mai multe în liceu. De fapt _facultăţile_ sunt zero - acolo s-a umplut de neaveniţi prin răs-suplimentarea locurilor şi răs-înfiinţarea de noi universităţi în fiecare cătun din vârful muntelui. Liceele bune încă-şi fac treaba. (Desigur, în limitele calităţii generale a educaţiei româneşti, care e cam varză.) Nu cred că găseşti semnificativ mai mulţi oameni capabili să fie educaţi de firme între absolvenţii de "facultăţi" decât între absolvenţii de liceu. Gândirea pe care n-ai învăţat-o până-n liceu "facultatea" românească n-are nicio şansă să ţi-o mai cultive. Singurul impediment major pentru angajarea direct după liceu e probabil legislaţia care leagă salarizarea sau alte chestii de nivelul de educaţie al angajatului (că legislaţia e făcută pentru o ţară ideală, unde diplomele succesive pe care le obţii chiar înseamnă toate câte ceva, nu e o legislaţie adecvată pentru România reală).

  Reply
 2. eminescinescu

  Salutare baieti si fete .. tot respectul din partea mea, ar fi minunat daca pe viitor [printr-un miracol :))] ajungeti sa aveti o emisiune daca nu televizata macar pe radio fm 🙂 .. precum cei din Austin, Texas - The Atheist Experience show - zic asta, observand ca ati dat ca si contraargument siteul http://www.talkorigins.org - pt o serioe de clipuri pe teme de genu - clic pe numele meu :).

  respect !

  Reply
 3. florin

  posibil sa fie cam tarziu, dar http ://www.springerlink.com/content/0557v31188m3766x/fulltext.pdf duce doar la un preview al documentului si nu la tot documentul.

  Reply
  1. administrator

   Ne bucurăm că ne-ai ascultat și dacă ai sugestii cum să facem podcastul mai atractiv, mai interesant, te rugăm să ne spui.

   Reply
 4. Pingback: SRH şi adevărul despre homeopatie | Insula Îndoielii

 5. Pingback: SRH şi adevărul despre homeopatie | AteiAgnostici.Ro

 6. Pingback: Sceptici în România – Episodul 50 - Sceptici în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.