Skip to content

Sceptici în România – Episodul 6

Teme discutate:

Unde duce lipsa de gândire critică:

Rezultatele României la testului PISA 2009 .

Otrava din vaccinuri - o campanie anti vaccinare

O nouă prezicere apocaliptică legată de LHC

Eșecurile prezicătorilor:

Fructele și legumele nu reduc riscul de cancer

Otrava din vaccinuri

8 thoughts on “Sceptici în România – Episodul 6

 1. Dumnezero

  Referitor la subiectul fructelor si nutritiei, ati inteles ciudat studiul privind vitaminele. Nu demonstreaza ca fructele si legumele nu sunt bune pentru sanatate, ci ca vitaminele / betacarotenul in forma concentrata si izolata nu functioneaza la fel ca in fructe, in forma "la pachet" -- adica inca nu s-au izolat substantele "cheie" care fac bine la sanatate, daca exista. Suplimente = bullshit.

  Osteoporoza din tarile nordice este asociata direct cu consumul mare de lapte si branzeturi, adica de proteine foarte mult, proces ce duce la decalcifierea oaselor. Cel mai mare consum de lapte => cea mai mare incidenta de osteoporoza, fenomen observabil si la nivele mai mici.

  Ati folosit "dieta vegetariana" in sens extrem de vag; e la fel ca ateism. Pot sa fie vegetarieni prosti la fel cum pot sa fie atei prosti, vegetarianismul nu este o solutie implicita. Practica vegetarianismului pentru sanatate mai buna (nu e panaceu) este ceva ce se invata, dar nu necesita suplimente - acela fiind un mit.

  Reply
 2. donjoe

  Informaţiile de la capitolul "suplimente" sunt uşor tendenţioase, ca şi comentariul lui Dumnezero atunci când dă sentinţa "suplimente=bullshit". UNELE suplimente sunt bullshit, altele nu, în funcţie de compoziţia lor comparativ cu sursele "naturale".
  Am mai zis: http://forum.atei.ro/index.php?topic=1274.msg55208#msg55208

  Dacă vreţi să vă legaţi de ceva simplu, binecunoscut, de efect şi de sezon, puteţi data viitoare să-l învăţaţi şi pe român că:

  - n-are niciun sens să ia vitamina C DUPĂ ce a răcit (nici măcar consumul preventiv pe termen lung nu ajută prea mult, dar totuşi ajută, în special la copii şi la cei care fac efort în frig extrem): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15495002

  - e preferabil în timpul iernii ultraviolete (să zicem din octombrie până-n martie, la latitudinea României) să ia regulat vitamina D şi să-şi reducă astfel şansele de a se infecta cu orice, respiratoriu sau nu, plus şansele câtorva cancere, boli autoimunitare ş.a.m.d.: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18400738

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.