Skip to content

Sceptici în România – Episodul 9

Teme discutate:

Campania 1023

Cum sa produci orice remediu homeopat oricand si fara nici un ban

Provocarile unei diete exclusiv vegetariene si pericolele acesteia

Gravity Hill în România

Un cleric rus sustine ca femeile imbracate indecent nu ar trebuie sa fie surprinse daca sunt violate:

Emil Streinu vorbeste despre 2012, noua ordine mondiala si inevitabila asimilare de catre extraterestrii

11 thoughts on “Sceptici în România – Episodul 9

 1. Pingback: Tweets that mention Sceptici în România – Episodul 9 - Sceptici în România -- Topsy.com

 2. BlindGirl

  tin sa va zic ca abia ce am ascultat 20 minute din podcast si mi-a disparut durerea din picior :)) va recomand ca remediu!! (am mai luat si o aspirina dar nu cred ca e de la aia, ala e medicament alopat. :)) multi nici nu mai iau in calcul ca au luat si aspirina/algocalmin/etc cand au luat si niste homeopate si evident ca efectul final nu-l atribuie decat remediului in care cred ... so, eu cred in voi :))lool)

  Reply
 3. Dumnezero

  Ma dezamagiti cu critica slabuta a vegetarianismului/veganismului. Inteleg ca nu va place latura spirituala/religioasa a acestui fenomen, dar v-ati facut temele pe fusarite.

  "Provocarile unei diete exclusiv vegetariene si pericolele acesteia"

  Provocari, da, bine spus. Provocarile acestea se depasesc de oamenii care invata, care gasesc o metoda, proces ce devine mai usor cand cultura-l incurajeaza (asta e provocarea la "vegani").

  Fiecare are dieta diferita. "Vegan" e un cuvant asemanator cu "ateu", implica doar un concept bazat pe refuz; nu are continut teoretic sau ideologic implicit. Avem atei prosti si destepti, de dreapta si de stanga, misantropi si filantropi etc. La fel se intampla si la vegani.

  - Vegan Parents Get Prison In Infant’s Death

  Sunteti sceptici si va luati un singur caz, e frumos asa? Ce relevanta statistica are acest caz? Uite care e problema cu propunerea voastra: exista milioane de oameni care au diferite nivele de intoleranta la lactoza (hipolactazie), din nastere... Se nasc si cresc fara probleme si fara lapte (deci vegani), cel putin cei care afla diagnosticul si solutia. Pana si Darwin suferea de aceasta conditie: http://dumnezero.blogspot.com/2010/12/primatele-si-laptele-darwin-avea.html

  - http://en.wikipedia.org/wiki/Vitamin_B12_deficiency

  O problema exagerata. Veganii care stiu sa manance divers, inclusiv frunze, nu sufera de anemia produsa de deficienta B12. Este o problema mai complexa din mai multe unghiuri.

  1) Testele cu sange nu sunt bune

  2) Standardul "recomandat" de B12 este stabilit in Occident, unde majoritatea populatiei este mare consumatoare de mancare ce contine B12, rezultand in supradoza de B12. Inca nu s-au facut masuratori globale ori experiente care sa indice o ecuatie pentru concentratia potrivita. Dati o cautare dupa "Vitamina B12 overdose" sa vedeti ce efecte s-au gasit pana acum.

  http://www.sciencedaily.com/releases/2001/10/011030225654.htm
  http://www.amjmed.com/article/0002-9343(84)90872-6/abstract

  3) Vitamina B12 se refoloseste intern cand substantele de baza se gasesc in sistem (motivul pentru care "doza necesara" este foarte mica, comparativ cu alte vitamine). Problema mai mare este absorbtia proasta si pierderea de B12 prin exces de secretie biliara sau prin infectii la stomac (mai sunt si alte cauze de pierderi, dar va recomand sa mai cautati si voi).

  Vegetarianism: Healthful but Unnecessary

  Vreti sa ma impresionati cu informatii de la doi nutritionisti? "Nutritionismul" este bullshit, am crezut ca stiati asta deja...

  Studiu asupra cauzelor deceselor premature

  "Smoking and high blood pressure, which both have effective interventions, are responsible for the largest number of deaths in the US. Other dietary, lifestyle, and metabolic risk factors for chronic diseases also cause a substantial number of deaths in the US."

  "Modifiable risk factors fall into three main groups. First, there are lifestyle risk factors. These include tobacco smoking, physical inactivity, and excessive alcohol use (small amounts of alcohol may actually prevent diabetes and some types of heart disease and stroke). Second, there are dietary risk factors such as a high salt intake and a low intake of fruits and vegetables. Finally, there are “metabolic risk factors,” which shorten life expectancy by increasing a person's chances of developing cardiovascular disease (in particular, heart problems and strokes) and diabetes. Metabolic risk factors include having high blood pressure or blood cholesterol and being overweight or obese."

  Nu inteleg care e argumentul anti-veganism aici. Am ingrosat chiar chestii pentru care se recomanda o dieta cat mai aproape de veganism.

  ------
  In final, mentionez ca detest PETA si nu sunt de acord cu ideologia lor. Va recomand acest interviu - http://www.youtube.com/watch?v=EO8NXatlQhc - pentru a intelege mai bine despre ce e vorba la nivel politic.

  Si detest vegetarienii religiosi si prostii care postesc. In general, detest oamenii care nu se gandesc si nu vor sa inteleaga ce fac, adoptand inertia unei atitudini oarbe. Exista, dar nu inseamna ca toti vegetarienii sunt asa.

  Reply
 4. Pingback: Despre 2012 | Aaron Russo: Dezvăluiri Cutremurătoare

 5. a

  Daca vrei sa prezinti pericolele vegetarianismului nu faci o impresie buna daca pui link la un articol despre veganism (suna diferit, poate si este diferit nu? hmm... ) si mai tare, pui link la un studiu sau ce este care se numeste: “Vegetarianism: HEALTHFUL but Unnecessary”
  La cate teorii ale conspiratiei sunt in lume, tot ce ati gasit este parerea personala a unui preot din Rusia? Ce legatura are asta cu scepticismul? Sunteti sceptici ca a afirmat ce a afirmat?
  Dintre toate lucrurile care tin trezi oamenii noaptea, unde credeti ca se claseaza homeopatia? Dintre toate lucrurile care le poti face cu timpul liber, unde se afla un protest impotriva homeopatiei pe o scara de la imbecil la dobitoc?
  V-am vazut pe click.ro si dupa fetele din poza sunteti exact genul de persoane care se strang sa fie proaste in grup si/sau in public.

  Reply
 6. a

  Am inceput sa ascult un pic fiindca sunt prea curios. Deci ati gasit 6 cazuri de persoane afectate de homeopatie? :)) In lume? :)) Si se face un protest in nu stiu cate orase pentru asta? Dar pentru constructia de autostrazi ca sa nu mai moare infinit de multe persoane zilnic in accidente nu faceti protest? Pentru niste detergent prin spitale sa nu te infectezi in operatii nu se faceti proteste? Pentru x,y,z nu faceti protest? 🙂 Cred ca gasim spre exemplu mai multe de 6 persoane care mor pe wc anual, hai sa facem o cauza si din asta 😉

  Reply
 7. Pingback: Sceptici în România – Episodul 22 - Sceptici în România

 8. Ionut - Geografilia

  Eu sunt omul cu Geografilia si va multumesc pentru recomandarea articolului meu. Am facut un nou "articol bomba" despre Piramidele de pamant de la Sona, judetul Brasov. Dar va astept acolo! Numai bine! 😀

  Reply
  1. Eddy

   Mersi de informații. Nu știam de piramidele ălea de la Sona. Oamenii au o fascinație pentru piramide și au impresia că-s imposibil de făcut. De ce oare, nu știu.

   Ce zici de un interviu?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.